• Boven Geel
  • Boven Blauw
  • Boven Groen
  • Lijn Onder Groen
  • Lijn Onder Geel
  • Lijn Onder Blauw

Onze leeromgeving

 

In het gebouw ‘De Fliert’ zijn naast De Oase ook twee andere scholen en kinderopvang gehuisvest. Samen vormen wij de Brede School. De Fliert is een fris gebouw dat duurzaam is gebouwd. Hiermee hebben we aandacht voor en dragen we bij aan de goede zorg voor de aarde en haar bewoners. 

De Fliert
De directies van de scholen en de manager van de kinderopvang hebben maandelijks gepland contact over diverse zaken die in en rond de scholen, kinderopvang en de buurt spelen. Gezamenlijk kijken we hoe we de omgeving voor kinderen optimaal kunnen inrichten. 

Zowel de onderbouw als de bovenbouw beschikken over een eigen leerplein om samen te spelen/werken of om juist in alle rust kunnen werken. We maken gebruik van tablets en laptops. Deze zien we als middel om de gestelde doelen van verschillende vakgebieden te halen. We stellen het ICT-middel niet als doel.

Voor en naast de school ligt een groot schoolplein met verschillende faciliteiten voor kinderen om lekker te spelen, met elkaar en met spel- en sportmaterialen uit de schuur zoals fietsjes, schepjes, emmertjes, ballen, hockeysticks, e.d. Voor de hoofdingang van De Oase ligt natuurspeelplaats De Groene Wig. Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen en ontdekken. 

Kinderen in groep 1 en 2 gymmen in een eigen speellokaal in De Fliert. Kinderen uit groep 3 t/m 8 sporten in de nabijgelegen sporthal.

We vinden het belangrijk dat kinderen ontdekken dat zij onderdeel zijn van een maatschappij waarin we zorg hebben voor elkaar. De Oase is als christelijke school verbonden met de hervormde kerk in Twello. Kinderen doen daar af en toe gezelschapsspelletjes met ouderen. We streven in de toekomst naar nog meer ‘werkelijkheid nabij onderwijs’ door de omgeving te betrekken bij ons onderwijs. Waar kan, maken we een uitstapje of nodigen we een gast uit om een spreekbeurt/workshop te geven.

  • Boven Geel
  • Boven Blauw